Michael Moore zoekt naar de oorzaken van het bloedbad van 20 april 1999 in het Amerikaanse Littleton waar 2 leerlingen van de Columbine High School in de refter met halfautomatische geweren begonnen te schieten. .
Zeal & Ardor katapulteert de Zwitserse muzikant Manuel Gagneux van de underground naar het wereldtoneel. Religie, racisme, segregatie en toe-eigening: Gagneux maakt muziek tegen taboes. Maar een leider zijn tegen zijn wil maakt de introverte kunstenaar bang. Kan hij het spel remixen?
Op zijn elfde leende Jonathan Caouette de camera van de buurman en begon hij zijn dagelijks leven te filmen. Hij maakte kortfilmpjes, filmde interviews met zijn familieleden, verzamelde foto's, berichten op het antwoordapparaat, audiodagboeken en monteerde alles met iMovie. In 20 jaar tijd heeft hij een spectaculair archief verzameld met meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Door zichzelf en zijn omgeving te filmen wilde hij ontsnappen uit de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk verhuisde hij naar New York en vond een thuis en rust bij zijn vriend David Sanin Paz. Wat begon als een experiment werd een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, misbruik, verwaarlozing en drugs. Een portret van zijn eigen familie.
Korte documentairefilm waarin de inspanningen van een zwarte boer en zijn gezin worden gedramatiseerd om de Amerikaanse oorlogsinspanningen te helpen door de productie te verhogen.
Een historisch verslag van het militaire beleid ten aanzien van homoseksualiteit tijdens de Tweede Wereldoorlog. De documentaire bevat interviews met verschillende homoseksuele veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.
Japans-Amerikaanse Nisei-soldaten uit de Tweede Wereldoorlog verlieten de interneringskampen om hun land in Europa te verdedigen en werden de meest gedecoreerde eenheid in de Amerikaanse geschiedenis. Deze film vertelt hun verhaal.
Amá is een lange documentaire die een belangrijk en onverteld verhaal vertelt: de misstanden die de Amerikaanse regering in de jaren zestig en zeventig tegen Indiaanse vrouwen beging: uit hun familie verwijderd en naar kostscholen gestuurd, gedwongen verhuizing weg van hun traditionele land en onvrijwillige sterilisatie. De film is het resultaat van negen jaar nauwgezet en gevoelig werk van filmmaker Lorna Tucker en bevat de getuigenissen van vele indianen, waaronder drie opmerkelijke vrouwen die hun verhalen vertellen – Jean Whitehorse, Yvonne Swan en Charon Aseytoyer – evenals een onthullende en zeldzame interview met Dr. Reimart Ravenholt wiens ideeën over bevolkingscontrole het raamwerk vormden voor een deel van het overheidsbeleid gericht op Indiaanse vrouwen.