De film laat zien dat nonnen over de hele wereld seksueel zijn en worden misbruikt door geestelijken die boven hen in de hiërarchie staan. Centraal staat de zaak van Marie-Dominique Philippe, die decennialang nonnen verkrachtte zonder tussenkomst van de kerk. De systematische verkrachtingen strekken zich uit tot structuren waarin religieuze zusters als seksslaven aan priesters werden verkocht. In 2018 erkende het Vaticaan dat de berichten gegrond waren en dat het probleem voortduurde. De filmmakers probeerden een ontmoeting te regelen tussen twee van de hoofdrolspelers van de film en paus Franciscus. Omdat het Vaticaan slechts een privé-audiëntie zonder getuigen aanbood, weigerden de betrokken vrouwen deze bijeenkomst. (Bron: Wikipedia)

Deze documentaire vertelt hoe de Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor uitgroeide tot een wereldster en onderzoekt hoe ze haar stem gebruikte op het hoogtepunt van haar carrière. Dit, voordat haar neiging tegen heilige huisjes aan te schoppen, leidde tot haar verbanning uit de mainstream pop. Aan de hand van de profetische woorden en daden van Sinéad tussen 1987 en 1993 biedt de documentaire een filmisch portret van deze onbevreesde pionier, gezien door een eigentijdse feministische lens. Naast muziekvideo's, concertopnames en nooit eerder vertoond beeldmateriaal is er ook een nieuw interview met Sinéad zelf. Ook reflecteren hedendaagse kunstenaars, muzikanten en sociale commentatoren over Sinéads kunstenaarschap, impact en nalatenschap.

De film, waarin seksueel misbruik in de katholieke kerk wordt onderzocht, gaat over Rod McLeod, een man die de kerk aanklaagt voor restitutie nadat hij in zijn jeugd is misbruikt door priester William Hodgson ‘Hod’ Marshall. De film bevat ook getuigenissen van enkele andere Marshalls. slachtoffers.

De Friedmans zijn een schijnbaar doodgewone, Joods-Amerikaanse middenstandsfamilie. In 1987 wordt hun huis plots bestormd door de politie. Arnold en zijn achttienjarige zoon Jesse worden gearresteerd en beschuldigd van het bezit van kinderporno en van het misbruiken van tientallen jongens. Onder de druk van het onderzoek en de nieuwsgierigheid van de pers begint het gezin uiteen te vallen. De film bekijkt de gebeurtenissen vanuit verschillende standpunten. Daarbij wordt vreemd genoeg ook gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf maakten tijdens de hoogoplopende spanningen binnen het gezin.

Door hun trauma trekken honderden vluchtelingenkinderen zich terug uit de onzekerheid van hun leven naar een comateuze toestand, het zogenaamde 'terugtredingssyndroom'. Dit kan maanden, soms jaren duren. Deze mysterieuze ziekte lijkt alleen in Zweden te bestaan.

Harvey Weinstein was de zelfbenoemde 'keizer' van Hollywood. Totdat alles neerstortte met een spervuur ​​van beschuldigingen: intimidatie, chantage, aanranding, verkrachting. Hoe kon een man zo lang ongestraft opereren?

Een emotioneel uitgeputte moeder die geen verbinding kan maken met haar twee jonge zoons kan niet begrijpen waarom ouderschap een voortdurende zware strijd lijkt en gaat moedig de gebeurtenissen uit haar eigen traumatische jeugd onder ogen.