Tim Jenison, een utivinder uit Texas, (Video Toaster, LightWave, TriCaster) probeert om één van de grootste mysteries uit de kunstwereld op te lossen: Hoe slaagde 17de eeuwe Nederlandse Meester Johannes Vermeer ("Meisje Met De Parel") erin om zo foto-realistisch te kunnen schilderen, 150 jaar voor de uitvinding van fotografie?

De vele verwijzingen in de hedendaagse film naar de werken van Edward Hopper, evenals de wijdverbreide reproductie van enkele van zijn schilderijen, hebben zijn universum bij velen bekend gemaakt. Zijn niet te classificeren figuraties weven een dialoog tussen schijn en licht, tussen het onmiskenbare en enigma. 'Edward Hopper and the Blank Canvas' concentreert zich op het persoonlijke leven van de kunstenaar in de context van het Amerika van de 20e eeuw en getuigt van een fel onafhankelijke schilder, die zich bewust was van de problemen van zijn tijd, en die vijandig stond tegenover de gevangenschap die een moderne Amerikaanse kunst die zich verzet tegen realisme en abstractie zou hem ertoe kunnen brengen. Deze film brengt de kunstenaar tot leven en transponeert zijn realistische en metafysische poëzie. Het is een subtiel en gepassioneerd werk, dat eindelijk een van de belangrijkste schilders van de Amerikaanse moderniteit onthult.

Een hele schare activisten arriveren in Seattle om te protesteren tijdens een conferentie van de Wereld Handelsorganisatie. Wanneer de demonstranten daadwerkelijk de doorgang van de conferentie weet te verhinderen, breken er allerlei rellen los en is de chaos binnen de kortste keren niet meer te overzien.

In 2009 veroorzaakte kunstdetective dr. Bendor Grosvenor een nationaal schandaal door te bewijzen dat het iconische portret van de Scottish National Portrait Gallery van Bonnie Prince Charlie, de rebel Stuart die in 1745 bijna de macht greep, hem niet was. Bendor wil het graag goedmaken en vermoedt dat een lang verloren gewaand portret van de prins, gemaakt door een van de grootste kunstenaars van Schotland, Allan Ramsay, nog steeds zou kunnen overleven. Bendor besluit de reis van Charles te volgen in de hoop een van de grootste mysteries in de Britse kunst te ontrafelen.

Deze beweging markeert het begin van de moderne kunst in Duitsland. Het is het Duitse equivalent van het Franse fauvisme, waar het zijn voornaamste inspiratie uit haalt, maar het heeft een expressionistische en sociale nadruk die kenmerkend is voor de Noordse 'angst'. De kunstenaars van Die Brucke waren rusteloze wezens, overgevoelig, achtervolgd door religieuze, seksuele, politieke of morele obsessies. Dramatische landschappen en naakten, mystieke en visionaire composities, taferelen van het platteland, de straten, het circus, de café-dansanten en de demi-monde waren hun voornaamste onderwerpen. Hun pure kleuren schitteren in een zure schrilheid, omgeven door ruwe, droge contouren die de invloed van Afrikaanse kunst en primitieve houtsneden laten zien. Getoond wordt het werk van: Kirchner, Fritz Bleyl, Erich Heckel, Schmidt-Rottluff, Otto Muller, Emil Nolde en Max Pechstein.