Een documentair portret over het ongelooflijke leven van Dr. Ruth Westheimer. Ze was een overlevende van de Holocaust die Amerika's beroemdste sekstherapeute werd. Naarmate haar 90ste verjaardag dichterbij komt, werpt Dr. Ruth een terugblik op haar pijnlijke verleden en haar carrière in de voorhoede van de seksuele revolutie.
Familiedrama en historische werkelijkheid botsen in deze documentaire over de pijnlijke nalatenschap van Hanns Ludin, een prominente Nazi die voor zijn misdaden in 1947 de doodstraf kreeg.
De voormalige gemeente Ravensbrück, bijna 80 kilometer ten noorden van Berlijn, Duitsland, was tussen 1939 en 1945 de thuisbasis van een gevangenis die een concentratiekamp werd dat speciaal voor vrouwen was ontworpen. Het werd gebouwd in opdracht van Heinreich Himmler, een hoge hoogwaardigheidsbekleder van het Derde Rijk en hoofd van de SS. Van de ruim 130.000 mensen die daar werden gedeporteerd, zijn er bijna 90.000 nooit meer teruggekeerd. Op basis van getuigen, internationale experts en computer gegenereerde beelden onthult het document de wreedheden begaan in Ravensbrück.
Historicus James Bulgin onthult de oorsprong van de Holocaust in de Duitse invasie van de Sovjet-Unie, en onderzoekt de massamoord, samenwerking en experimenten die tot de Eindoplossing hebben geleid.
Ze hebben de vernietigingskampen doorstaan. Ze verstopten zich in afgelegen boerderijen. Ze vochten als partizanen in de Poolse bossen. Maar toen de oorlog voorbij was, was de strijd van de overlevenden van de Holocaust nog maar net begonnen. Destination Unknown schildert een uniek intiem portret van overleven, waarbij pijn wordt onthuld die nooit is vervaagd maar de menselijke geest niet heeft verpletterd.
In maart 1943 werd de twintigjarige Ovadia Baruch samen met zijn gezin vanuit Griekenland naar Auschwitz-Birkenau gedeporteerd. Bij aankomst werd zijn uitgebreide familie naar de gaskamers gestuurd. Ovadia worstelde om te overleven tot aan zijn bevrijding uit het concentratiekamp Mauthausen in mei 1945. Terwijl hij in Auschwitz was, ontmoette Ovadia Aliza Tzarfati, een jonge Joodse vrouw uit zijn geboorteplaats, en de twee ontwikkelden een liefdevolle relatie ondanks onmenselijke omstandigheden. Deze film toont hun opmerkelijke, ontroerende verhaal over liefde en overleving in Auschwitz, een wonderbaarlijke ontmoeting na de Holocaust en het huis dat ze samen in Israël bouwden. Deze film maakt deel uit van het project 'Witnesses and Education', een gezamenlijke productie van de International School for Holocaust Studies en het Multimedia Center van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. In deze serie vertellen overlevenden hun levensvoorraad - voor, tijdens en na de Holocaust.
13 jaar geleden maakte regisseur Bob Entrop de film Een stukje blauw in de lucht, de eerste film in Nederland die de moord op bijna 1 miljoen Sinti en Roma tijdens de 2e wereldoorlog in beeld bracht. Op wat er in de oorlog is gebeurd rust een taboe, daar praat je met niemand over en zeker niet voor een camera. Requiem voor Auschwitz is een vervolg, met de waardevolste momenten uit de eerste film, aangevuld met de kleinkinderen en het ontstaan en de uitvoering van het ‘Requiem voor Auschwitz’ van Sinti componist Roger Moreno Rathgeb door de Sinti en Roma Philharmoniker uit Frankfurt en een Joods koor in de Berliner Dom in Berlijn, tijdens Holocaust Memorial Day. Tijdens zijn bezoek aan Auschwitz in 2020 met vier muzikanten van het Nederlands Begeleidingsorkest laat Roger hen de plekken zien die hem hebben geïnspireerd.