Any 1942, en plena Segona Guerra Mundial a l'illa de Guadalcanal, al Pacífic. Un grup d'homes de la companyia de fusellers de l'exèrcit americà "C de Charlie" combat contra l'exèrcit japonès per la conquesta d'un estratègic turó.
A l’illa japonesa d’Iwo Jima, escenari d’una de les batalles més sagnants de la Segona Guerra Mundial, es desenterren centenars de cartes. Les cartes posen cara i veu als homes que van lluitar en el bàndol japonès, encapçalats pel general Tadamichi Kuribayashi.
Al setembre de 1944, encoratjats per l'èxit de la invasió de Normandia, els aliats van emprendre amb determinació l'operació "Market Garden", un arriscat pla per posar fi com més aviat millor a la guerra, envaint Alemanya i destruint la indústria bèl·lica de Hitler. La clau era conquerir diversos ponts pels quals passarien les tropes. Tot i això, les estratègies al camp de batalla, combinades amb els errors del servei d'informació, la mala sort i un clima, si és possible, pitjor, van conduir l'operació a un desenllaç inesperat.
A les costes de Hawaii, un modern i enorme portaavions de la marina americana es veu embolicat en una gegantesca i estranya tempesta que fa desaparèixer la nau. Passada la tempesta, el capità i la resta de la tripulació descobreixen que s'han traslladat en el temps, concretament al 7 de desembre de 1941, el dia en què els avions japonesos van bombardejar la base de Pearl Harbor.
Era el maig del 38, en plena Guerra Civil. Els habitants de Benassal, Albocàsser, Ares del Maestrat i Vilar de Canes, a Castelló, no van saber mai del cert qui o qui pilotaven els avions responsables d'aquella atrocitat, encara que la propaganda rebel ho va atribuir als republicans. Ara, 80 anys després, «Experiment Stuka» explica el que realment va passar llavors, on el balanç final va ser de 38 morts i quatre pobles enderrocats.