Regisseur Kuenne was bezig met de laatste montage van een film, toen Andrew Bagby, beste vriend sinds hun jeugd, belde met de vraag of Kuenne langs wilde komen.

De regisseur interviewt activisten, politici en historici en combineert dit met archiefbeelden. De titel verwijst naar het dertiende amendement van de grondwet van de Verenigde Staten. In dit amendement worden slavernij en onvrijwillige arbeid per wet verboden.

Regisseurs Joe Berlinger en Bruce Sinofsky onderzoeken een gruwelijke moord, waarvan drie tieners, die volgens het gerecht in de ban waren van satanisme en hekserij, worden beschuldigd. Bij nader onderzoek blijkt echter dat er heel wat meer aan de hand is dan politie, rechters en advocaten in eerste instantie dachten.

Damien, Jason en Jessie kregen als tieners zeer hoge straffen voor de moorden op drie jonge kinderen. Het is reeds vijf jaar later. Damien gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling en wacht de uitspraak af. Ook volgt de film een groep activisten. Zij geloven in de onschuld van de drie jongens en steunen hen. Daarnaast zien we nieuwe interviews met personen die betrokken zijn bij de zaak.

Jason Voorhees heeft zijn plaats veroverd in de Amerikaanse popcultuur en is één van de meest herkenbare cinematische moordenaars in de geschiedenis van de horror. Aan de hand van interviews met de cast en crew van de Friday the 13th-reeks wordt er een beeld geschetst van zijn persoonlijkheid en wordt tevens de reeks zelf besproken.

Het waargebeurde verhaal van de beruchte Nicky Barnes uit Harlem, een junkie die een multimiljonair-drugsbaron werd. Volg zijn levensverhaal vanaf zijn ruige jeugd tot de laatste dagen van zijn leven.

Amanda Knox werd tweemaal veroordeeld voor moord, maar uiteindelijk vrijgesproken. Rod Blackhurst en Brian McGinn onderzoeken de beruchte zaak die de krantenkoppen wereldwijd haalde. Is zij een koudbloedige psychopaat die op brute wijze haar kamergenoot vermoordde of een naïeve buitenlandse student die terecht kwam in een eindeloze nachtmerrie?

Twee tienjarige jongens zijn op het politiekantoor met hun ouders. Ze worden verdacht van een gruwelijke misdaad...

Tot de jaren negentig werd het land opgeschrikt door de confrontatie tussen de staat en de factie van het Rode Leger. De samenleving wordt verscheurd, de staat vervolgt zijn critici. Wolfgang Grams en Alfred Herrhausen vertegenwoordigen de vijandige kampen van een gepolariseerde samenleving. Eén, Grams, radicaliseert en gaat ondergronds; de andere, Herrhausen, sterft op het toppunt van macht. Andres Veiel durft in 'Black Box BRD' twee verschillende biografieën tegenover elkaar te stellen. Wolfgang Grams groeide op in de jaren zestig. Net als velen van zijn generatie komt hij in opstand tegen het systeem, tegen het huis van zijn ouders en de terreur van het consumentisme. Terwijl hij naar alternatieven zocht, vond hij contact met militant links in Wiesbaden. Maar terwijl bijna al zijn medestrijders al snel afscheid nemen van de 'revolutie', trekt hij verder. In 1984 dook Wolfgang Grams onder.