Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander) on Ingmar Bergmanin ohjaama elokuva vuodelta 1982. Bergman leikkasi samasta aineistosta myös laajemman neliosaisen televisiosarjan, ja työsti sen käsikirjoituksesta kirjan. Elokuva kertoo hyvin toimeentulevan Ekdahlin teatterisuvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa kahden lapsen, Fannyn ja Alexanderin kautta.Elokuva sai neljä Oscar-palkintoa: paras vieraskielinen elokuva (palkinnon vastaanotti Ingmar Bergmanin puolesta Jörn Donner), Sven Nykvist kuvauksesta, Anna Asp ja Sisanne Lingheim parhaasta lavastuksesta ja Marik Vos Lungh pukusuunnittelusta. Se palkittiin myös Golden Globe -palkinnolla parhaana ulkomaalaisena elokuvana.Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa olivat mukana Nils Brandt ja Stina Ekblad.

Hannah ja sisaret (Hannah and Her Sisters) on vuoden 1986 romanttinen komedia, jonka on ohjannut Woody Allen. Elokuva kertoo yhden suurperheen yhteenkietoutuneista tarinoista vuoden ajalta kahden kiitospäiväaterian välissä. Elokuvan pääosia esittävät Mia Farrow Hannahina ja Barbara Hershey sekä Dianne Wiest tämän siskoina.Hannah ja sisaret on lipputuloissa mitattuna Allenin parhaiten menestynyt elokuva. Pohjois-Amerikassa se on tuottanut yhteensä 41 miljoonaa dollaria, tosin otettaessa inflaatio huomioon Annie Hall ja Manhattan ovat olleet tuottoisampia.Hannah ja sisaret oli ehdolla seitsemässä Oscar-palkintokategoriassa. Se voitti niistä kolme, kun Michael Caine palkittiin parhaasta miessivuosasta, Dianne Wiest naissivuosasta ja Woody Allen alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Oscarien lisäksi elokuva on saanut kaksi BAFTA-palkintoa ja parhaan draamaelokuvan Golden Globen.

Kolme veljestä, jotka eivät ole puhuneet toisilleen vuoteen, matkustavat junalla Intian halki. Heidän on tarkoitus löytää itsensä ja toisensa - ja tulla jälleen veljiksi. Sielullinen matka suistuu kuitenkin pian raiteiltaan, osittain intialaisten särkylääkkeiden, yskänlääkkeen ja pippurisuihkeen takia, ja veljekset huomaavat yhtäkkiä olevansa yksin keskellä aavikkoa yhdentoista matkalaukun, tulostimen ja laminointikoneen kanssa. Alkaa aivan uusi, odottamaton matka.

Elät vain kerran, joten mikset lähtisi tyylillä? Näin päättelevät kaksi sairaalan syöpäosaston huonekaveria, kiivasluonteinen miljardööri ja oppinut mekaanikko, kun he vastaanottavat huonot uutiset. He laativat "tyhjänpotkaisulistan" asioista, joita he haluavat tehdä, ennen kuin potkaisevat tyhjää - ja suunnistavat elämänsä suurimpaan seikkailuun maailman ympäri. Laskuvarjohypyt? Tehty. Shelby Mustangilla kilparadan ajaminen? Tehty. Kheopsin pyramidin tuijottelu? Tehty. Ilon löytäminen elämästä, ennen kuin on liian myöhäistä? Tehty!

Eläkkeellä olevan Rocky Balboan sisäiset pedot ovat vielä kesyttämättä. Niinpä entinen nyrkkeilyn raskaan sarjan mestari haastaa hallitsevan mestarin, Mason Dixonin. Rocky-saagan päätösosa kertoo häpeilemättömän nostalgisesti ja alleviivaavasti työväenluokkaisen sankari-isän ja tämän varjossa elävän pojan suhteesta ja ennen kaikkea itsensä voittamisesta.

Ranskalaisessa Roubaix’n tehdaskaupungissa asuva Abel Vuillard (sympaattinen Jean-Paul Roussillon) otti vaimokseen huomattavasti nuoremman Junonin (Catherine Deneuve). Pariskunnan esikoinen Joseph kuoli pienenä leukemiaan, kun sekä pikkusisar Elizabeth (Anne Consigny) että uusi vauva Henri (Mathieu Amalric) osoittautuivat sopimattomiksi luovuttajiksi eikä heistä ollut veljensä pelastajiksi. Myöhemmin perheeseen syntyi vielä kuopus Ivan (Melvil Poupaud).Vuosikymmeniä myöhemmin joulu on lähestymässä ja Abel ja Junon toivovat aikuisten lastensa kokoontuvan yhteiseen joulun viettoon synnyinkotiinsa. Historia tuntuu toistavan itseään, kun jälleen yksi perheenjäsen tarvitsisi sopivan luovuttajan henkensä pelastamiseksi. Niin luovuttajan löytymistä kuin joulunviettoakin sotkevat vaikeat perhesuhteet ja vuosien jälkeen paljastuvat kaunat ja salaisuudet.