Deze documentaire geeft een beeld van het publieke leven van Dr. Martin Luther King. Beelden van de beroemde busboycot in Alabama in 1955 tot de 'I have a dream'-speech voor het Lincoln Memorial in Washington D.C. komen voorbij. De fragmenten worden aan elkaar gepraat door verschillende beroemdheden en sympathisanten van Martin Luther King, zoals onder andere door Paul Newman, James Earl Jones, Charlton Heston, Sidney Poitier en Burt Lancaster.

De Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) maakte grote indruk op de levens van de meeste Amerikaanse kunstenaars uit die tijd, en er werden daarom in Hollywood veel films over gemaakt. De uiteindelijke nederlaag van de Spaanse Republiek liet een open wond achter in de harten van degenen die sympathiseerden met de zaak ervan. Het veelbewogen leven van scenarioschrijver Alvah Bessie (1904-1985), een van de Hollywood Tien, dient om dit verdriet, de tragedie van Spanje en de gevolgen ervan te analyseren.

Blood Diamonds is een tv-documentaireserie, oorspronkelijk uitgezonden op History Channel, die onderzoek doet naar de diamanthandel die opstanden en oorlogen in veel Afrikaanse landen financiert. Het programma richt zich primair op twee landen: Sierra Leone en Angola. Diamanten die voor dit doel worden verhandeld, staan ​​bekend als bloeddiamanten.

Heropvoeringen vormen een aanvulling op deze documentaire die de reis van Lincoln beschrijft vanaf zijn vroege jaren als opkomend politicus via zijn presidentschap, de burgeroorlog en zijn vroegtijdige dood.

Korte documentaire: het eerste deel van een vijfdelig project van experimentele en hybride korte films waarin een tweede Amerikaanse burgeroorlog wordt overwogen via lyrische non-fictie, waarbij call-in radio wordt gecombineerd met twintig jaar waarheidsgetrouw beeldmateriaal van het archief van de filmmaker en robots. Het project, dat conceptueel speculeert over zestien jaar in de toekomst (en een langdurige burgeroorlog), is deels een nostalgisch politiek reisverslag, deels een zoektocht naar het archief van wat er mis is gegaan, en deels vooroorlogse bewakingsgegevens. Het project deconstrueert en bouwt op tot een botsende situatie. ideologie, culminerend in een installatie van geluidssculptuur, vierwandige video en artefacten.

Franco on Trial is de nieuwe film van Dietmar Post en Lucía Palacios. Na het succes van Franco's Settlers, hun eerste ontmoeting met de dictatuur van Franco, richten ze nu hun blik op een van de donkerste hoofdstukken van de Europese geschiedenis: de veronderstelde georganiseerde uitroeiing die plaatsvond tijdens de staatsgreep, de oorlog en de daaropvolgende dictatuur onder leiding van Franco, evenals de huidige inspanningen van Argentinië, door zich te beroepen op het principe van universele jurisdictie, om Franco-isten te vervolgen die beschuldigd worden van het begaan van misdaden tegen de menselijkheid. De film is ook een pijnlijke herinnering aan een kwestie die vandaag de dag nog steeds bestaat: de duidelijke verantwoordelijkheid van Duitsland, Italië en Portugal. De film slaagt erin beide partijen een stem te geven: degenen tegen wie het moorden is gericht; en de kant van de daders.