Een blik op de eerste jaren van Pixar Animation Studios - van het succes van "Toy Story" en Pixar's promotie van getalenteerde mensen tot de bouw van de East Bay-campus, de relatie van het bedrijf met Disney en de opmerkelijke eerste reeks van acht hits. De bijdragen van John Lasseter, Ed Catmull en Steve Jobs worden geprofileerd. De achteruitgang van tweedimensionale animatie wordt opgetekend terwijl driedimensionale animatie opkomt. Hard werken en creativiteit lijken het scherm in gelijke verhoudingen te delen.

Behandelt de sfeer in Duitsland in de late jaren 70. Gedurende 2 maanden in 1977 worden een aantal mensen gevolgd tijdens de gijzeling van een zakenman door de linksradicale groep Rote Armee Fraktion. Later wordt de man vermoord. Hij was gegijzeld in een poging de drie leiders van de RAF (ook wel Baader-Meinhof groep genoemd) vrij te laten. De gijzeling mislukt en ook een poging tot een vliegtuigkaping wordt verhinderd. De drie prominente leden van de RAF Andreas Baader, Gudrun Enslin, en Jean-Carl Raspe plegen alle 3 zelfmoord.

Amá is een lange documentaire die een belangrijk en onverteld verhaal vertelt: de misstanden die de Amerikaanse regering in de jaren zestig en zeventig tegen Indiaanse vrouwen beging: uit hun familie verwijderd en naar kostscholen gestuurd, gedwongen verhuizing weg van hun traditionele land en onvrijwillige sterilisatie. De film is het resultaat van negen jaar nauwgezet en gevoelig werk van filmmaker Lorna Tucker en bevat de getuigenissen van vele indianen, waaronder drie opmerkelijke vrouwen die hun verhalen vertellen – Jean Whitehorse, Yvonne Swan en Charon Aseytoyer – evenals een onthullende en zeldzame interview met Dr. Reimart Ravenholt wiens ideeën over bevolkingscontrole het raamwerk vormden voor een deel van het overheidsbeleid gericht op Indiaanse vrouwen.