Op 5 juni 1989, een dag nadat Chinese troepen duizenden demonstranten van het Tiananmen-plein in Peking hadden verdreven, hield een eenzame, ongewapende demonstrant stand voor een colonne tanks die oprukte over de Avenue van de Eeuwige Vrede. Deze buitengewone confrontatie, vastgelegd door westerse fotografen die dichtbij toekeken, werd een icoon van de strijd voor vrijheid over de hele wereld. FRONTLINE onderzoekt het mysterie van de tankman: zijn identiteit, zijn lot en zijn betekenis voor het Chinese leiderschap.
Door de relatie tussen het bekekene en het toekijkende te onderzoeken, legt onze film het trauma en de hoop bloot die worden veroorzaakt door de Chinese alomtegenwoordige staat en geeft hij een stem aan degenen die zich veerkrachtig verzetten tegen dergelijk flagrant machtsmisbruik.
Een homoseksuele filmmaker sticht een gezin in Amerika. Hij documenteert daarna het proces van aanvaarding van zijn liefdevolle, traditionele Chinese familie. Hij wordt geconfronteerd met het dilemma hoe hij zijn partner van hetzelfde geslacht en hun kinderen aan hen moet voorstellen.
In China zitten er meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze zijn gestigmatiseerd en leven op straat en als ze geluk hebben, belanden ze bij mevrouw Zhang, een oudere voormalige gevangenisbewaakster die de afgelopen 25 jaar het weeshuis Sun Village heeft gerund voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of van ouders die zijn geëxecuteerd.
Achter zijn beleefde uiterlijk schuilt een formidabele leider met een meedogenloos karakter, klaar om alles te doen om van China de leidende macht van de wereld te maken tegen het honderdjarig bestaan van de Volksrepubliek in 2049. Dit goed gedocumenteerde portret van de Chinese president geeft een ongekend inzicht in zijn politiek en toont hoe de persoonlijke reis van Xi Jinping zijn keuzes heeft gevormd terwijl hij China richting wereldheerschappij stuurt.
Als jonge missionaris vertrok Richard Wilhelm in 1899 naar China, dat toen werd uitgebuit door de koloniale machten. Hij maakte er de opstanden tegen buitenlanders, het einde van de keizerlijke dynastieën en de Eerste Wereldoorlog mee. In deze tijden van turbulente omwentelingen was hij onvermoeibaar op zoek naar de diepste waarheid die mensen helpt om te gaan met veranderingen en hun eigen leven vorm te kunnen geven. Richard Wilhelm doopte niet alleen Chinees, maar realiseerde een van de grootste vertaaldiensten van de 20e eeuw: Confucius, LAOTSE, de belangrijkste teksten van het taoïsme en vooral de I CHING THE BOOK OF CHANGES. Het boek diende ook veel lezers in het Westen als inspiratiebron. Wilhelm is nog steeds een van de belangrijkste bemiddelaars van de Chinese cultuur in Europa.