Elke winter gaan de keizerpinguïns in Antarctica op een lange reis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming begint de paring, waarna de vrouwtjes een ei leggen. Daarna keren de vrouwtjes terug naar de oceaan om aan te sterken. De mannetjes blijven achter om de eieren uit te broeden en na twee maanden komen de eieren uit. Wanneer de vrouwtjes terugkeren om de kuikens van eten te voorzien, draaien de rollen om: de moeders blijven achter, terwijl de mannetjes terugkeren naar de zee om eindelijk te kunnen eten. Zodra het warmer wordt, keren ook de vrouwtjes met de kuikens terug naar de zee en leren de kuikens te overleven.
Een van de meest mysterieuze dieren die in de jungle voorkomen is het dwergnijlpaard - tot 300 kg zwaar, slechts 2 meter lang en 80 cm hoog, en een echte eenling. Sinds de ontdekking in 1844 hebben generaties onderzoekers geprobeerd het in het wild te bestuderen, maar tevergeefs. Hoewel het mogelijk bleek enkele exemplaren voor dierentuinen te vangen, kreeg niemand ze ooit te zien voordat ze al in de val zaten. Ze ontweken de blik van de onderzoekers als fantomen onder de bescherming van het betoverde bos. Dit zijn de allereerste foto's van dwergnijlpaarden in hun natuurlijke omgeving: het regenwoud van West-Afrika. Te midden van verhalen over hun leefgebied geeft de film een eerste indruk van het leven van dit schuchtere wezen. Terwijl hun tien keer zwaardere familieleden luid en gezellig zijn en in open wateren leven, beweegt het dwergnijlpaard zich heimelijk door het dichte struikgewas.
De Tasmaanse tijger draait en draait, afhankelijk van hoe hij wordt gezien. Schapendodend beest of tragisch slachtoffer van door de mens veroorzaakte uitsterving. Oud schilderij op een rots of levendige vooroudergeest. Voor altijd verloren, of een tijdige herinnering om de verbinding tussen mens en dier, cultuur, natuur en land te respecteren. In prachtige landschappen in heel Australië, waar ooit Thylacines rondzwierven, delen mensen uit uiteenlopende tradities hun ervaringen: First Nations-kunstenaars, rangers en bewaarders; biologen, bottenjagers en archeologen. Meerdere inzichten combineren om licht te werpen op het meest gezochte dier van Australië.
Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Een land van water. De rivieren die ons land doorsnijden zijn zoveel meer dan alleen een bak met water die soms vol is en dan weer leeg. Het zijn kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Inrichtingsmaatregelen die vaak vele positieve effecten hebben op alles wat groeit en bloeit.