Powaqqatsi: Leven in transformatie, is een Amerikaanse documentaire film uit 1988 geregisseerd door Godfrey Reggio en het vervolg op Reggio’s experimentele film uit 1982, Koyaanisqatsi. Het is de tweede film in de Qatsi trilogie. Powaqqatsi is een Hopi woord voor "parasitaire manier van leven" of "leven in overgang". Terwijl Koyaanisqatsi gericht is op het moderne leven in de geïndustrialiseerde landen, is de film Powaqqatsi, die ook geen dialoog heeft, gericht op het conflict in derde wereldlanden tussen traditionele manieren van leven en de nieuwe manieren van leven geïntroduceerd met industrialisatie.

The Living Sea is een schitterende film van Greg McGillivray over de wereldzeeen waarin vooral de nietigheid van de mens tot uiting komt in verhouding tot de omvang, de macht en de pracht van de oceanen. En toch is het systeem zo kwetsbaar dat diezelfde nietige mens bezig is de hele boel om zeep te helpen. Die boodschap zit erin, maar hij wordt niet met een vermanend vingertje naar voren gebracht. De majestueuze beelden spreken voor zichzelf en de toeschouwer kan zijn eigen conclusie trekken. De muziek van de film wordt verzorgd door Sting.

Wilde en in de steek gelaten katten lopen met tienduizenden door de straten van New York City. Omdat de stad dit probleem niet aankan, schieten honderden toegewijde vrijwilligers de dieren te hulp. Deze film richt zich op vier van hen, die actief zijn in Brooklyn.

Ocean Voyagers onderzoekt de bekende thema's moederschap en ouderschap in een even onbekende als adembenemende wereld. Met een vroegrijp pasgeboren bultrugkalf en zijn enorme moeder van 40 ton worden we meegenomen op een ontdekkingsreis naar hun wereld.

Coral Reef Adventure neemt u mee op een onderwaterexpeditie naar de Stille Zuidzee langs de koraalriffen van tropisch Fiji, Tahiti, Rangiroa en het Grote Barriere Rif in Australie. De expeditie heeft als doel het vastleggen van de conditie van de koraalriffen. Daarvoor duikt de IMAX-camera naar gevaarlijke dieptes van ruim 120 meter. De film geeft een indrukwekkend beeld van deze unieke onderwater-natuur, die van levensbelang is voor mens en dier als bron van voedsel en veiligheid. Tegelijkertijd laat de film zien dat de koraalriffen wereldwijd zwaar onder druk staan.

Een van de meest mysterieuze dieren die in de jungle voorkomen is het dwergnijlpaard - tot 300 kg zwaar, slechts 2 meter lang en 80 cm hoog, en een echte eenling. Sinds de ontdekking in 1844 hebben generaties onderzoekers geprobeerd het in het wild te bestuderen, maar tevergeefs. Hoewel het mogelijk bleek enkele exemplaren voor dierentuinen te vangen, kreeg niemand ze ooit te zien voordat ze al in de val zaten. Ze ontweken de blik van de onderzoekers als fantomen onder de bescherming van het betoverde bos. Dit zijn de allereerste foto's van dwergnijlpaarden in hun natuurlijke omgeving: het regenwoud van West-Afrika. Te midden van verhalen over hun leefgebied geeft de film een ​​eerste indruk van het leven van dit schuchtere wezen. Terwijl hun tien keer zwaardere familieleden luid en gezellig zijn en in open wateren leven, beweegt het dwergnijlpaard zich heimelijk door het dichte struikgewas.