In Marc-Marie Punt toont hij zijn ware ik. De Marc-Marie van de verwarring. De Marc-Marie van de verwondering. De Marc-Marie van de briljante anekdotes. Van de ongemakkelijke lach. Van de zaal die zich keer op keer op keer met gretige graagte laat inpakken.Genomineerd als beste voorstelling van het seizoen 2009-2010. Bij Marc-Marie ontstaat verbluffend snel de sfeer van een feestje waar één man het middelpunt vormt van een kring gasten die aan zijn lippen hangen. Grandioos in zijn breekbaarheid, confronterend in hilarische humor, stout en verrassend in improvisaties. Marc-Marie Punt is schitterend opgebouwd naar een climax die je raakt tot buiten het theater.

Hoe was 2018? Na jaren van persoonlijke solovoorstellingen, verzorgt Marc-Marie Huijbregts dit jaar de oudejaarsconference. Voor het eerst gaat hij deze bijzondere uitdaging aan: met het jaar 2018 en met zichzelf. Wat waren de hoogtepunten, de dieptepunten, het meest onverwachte of de grootste tegenvaller van het jaar. Het komt allemaal langs als we onderweg zijn; onderweg naar morgen. Marc-Marie verheugt zich erop het jaar samen met het publiek nog eens op een rij te zetten.

‘Heh…? 2013? En u bent er nog steeds? Drommels! En vooral: wat nu’? Heel de mensheid keek uit naar het Grote Einde. Eeuwenlang voerden we bewust een economische en ecologische alles-moet-weg-politiek. Opdat alles opgefeest, opgebruikt en uitgegeven zou zijn tegen 2012. Samen telden we af naar de Apocalyps. 3… 2… 1… ! En toen gebeurde er niets. We zijn historisch belazerd! In het ootje genomen door slimme ‘marketingmaya’s’. Grondstoffen, olie, krediet, originele ideeën voor tv-programma’s: het is allemaal uitgeput! Hier zitten we nu met een mondiale kater en een gigantische opkuis. Wat nu?

Het zijn verwarrende tijden, zegt Hans Teeuwen aan het begin van Echte Rancune, zijn zevende soloprogramma. Want wie zijn de slachtoffers, wie de fascisten? Tijden die vragen om cabaret, voegt hij er aan toe en je voelt de vette grijns die onder die tekst zit.

Theo Maassen zet zijn tanden in zijn allereerste oudejaarsconference. Twaalf maanden, 52 weken, 365 dagen, teruggebracht tot 70 zenuwslopende minuten. Maassen vroeg het jonge supertalent Tim Fransen mee te schrijven, zijn favoriete band Stuurbaard Bakkebaard gaat hem begeleiden. Of het jaar 2013 memorabel wordt is nog maar de vraag. Het is hoe dan ook oudejaarsvoer voor Theo Maassen.

Afgelopen voorjaar gaven Thomas Acda en Paul de Munnik een zeer beperkt aantal theatershows in resp. Theater Carré, Amsterdam en het Luxor Theater in Rotterdam. De daar gespeelde voorstelling 'Trilogie' was een samenvoeging van hun drie eerder gespeelde theaterhows, bestaande uit alleen maar hoogtepunten uit de afgelopen jaren. De opname is gemaakt in het Luxor Theater. Het menu is zodanig samengesteld datje directe toegang hebt tot de 'losse' sketches en liedjes, en het glasheldere Dolby Pro Logic 5.1. geluid zorgt voor een waardige eerste DVD van neerlands grootste theaterduo.

Dit is de registratie van 'The Best Of Najib Amhali' tour vanuit het Circustheater in Scheveningen. Meer dan 2,5 uur lang speelt Najib Amhali zijn allerleukste scenes.

Twee bankjes in een Hollands park. Twee oude vrienden ontmoeten elkaar. Diederik van Vleuten duwt de wagen met baby Spijker erin. Erik van Muiswinkel is ontspannen op weg naar het cricketveld. Een volle theaterzaal neemt zeven kwartier later ademloos van het lachen afscheid van het theaterduo. Gedwongen door een invitatie om in Australië uit te leggen hoe Nederland ervoor staat, spelen Erik en Diederik de bladeren van de bomen, in wat door niemand het Beste Cabaretprogramma van 2007 is genoemd. In Prediker en Hooglied gaat het moderne Nederland grondig op de schop, van het Consultatiebureau tot en met Vincent van Gogh, de Musical; Van Standpunt.nl tot Kapsalon Hair Everywhere: ‘ook voor Uw Naad/het Beste Resultaat’.

Van Vleuten als de fantasierijke dromer die ideen naar zich toetrekt als een Vaponastrip en Van Muiswinkel, de rechtlijnige cynicus, die niets moet hebben van graancirkels en praten met dolfijnen. Alle onderdelen van het traditionele cabaret komen aan bod, maar het knappe van dit duo is dat ze in alle disciplines uitblinken. Van Vleuten is een begenadigd componist en de liedteksten van zijn kompaan zijn vormvast en spits. Bovendien is Erik van Muiswinkel een getalenteerd typeur en imitator.

Als het al zo leuk is om mensen te ontmoeten op MySpace, een baan te hebben op Second Life en virtuele seks via xxx.com, stel je dan eens voor hoe het zou zijn om écht mensen te ontmoeten! Om echt te werken! Om het daadwerkelijk met iemand te doen! Claudia de Breij wil, voor de virtuele wereld definitief belangrijker wordt dan de echte, nog één keer met u meemaken hoe dat ook alweer was, vroeger. Dat mensen in een zaal gingen zitten, dat iemand op een podium ging staan en dat dan Echt Dingen Gebeurden.

Je zit achterop de stofzuiger. Mama trekt je de kamer door. Sinterklaas bestaat. Met kerst wordt het vrede. De grote vakantie duurt voor altijd en dan gaan we naar de Efteling. Later ga je ook een Efteling bouwen. Of je wordt kapster. Of misschien wel minister-president. Maar dan moet je wel ontzettend lief zijn. En eerlijk. Anders word je natuurlijk nooit zoiets hoogs. Mama maakt een scherpe bocht, dat geeft een leuk gevoel in je buik. De kamer is klaar. De stofzuiger gaat uit. Nu moet je eraf.

Lebbis kijkt naar de evolutie zoals nog nooit iemand naar de evolutie keek. Met weldoortimmerde opvattingen over vrouwen, godsdienst, fruit, varkens en, ja, zelfs de actualiteit moet eraan geloven. Waar gaan we heen als mensheid. En we zijn nog niet verloren, mits we naar Lebbis luisteren. Het is een programma vol eye-openers, humor, nog meer eye-openers en zelfs iets wat op een lied lijkt.

Kees van Amstel schetst een grappig en indringend portret van zijn leven als vijftiger. Hij had zijn levensgeluk graag anders gezien. Hoewel hij maar wat graag een burgerlijk bestaan met vrouw en kinderen had gewild, eindigde hij als kinderloze single. Hij probeert wanhopig zijn leven te redden met mindfulness of in de smaak te vallen bij de single vrouwen van boven de veertig. Hij vult de leegte in zijn leven door verre reizen te maken, maar bij Kees gaat meestal iets mis. Hij overleeft ternauwernood een prachtige en angstaanjagende reis in de Kalahariwoestijn in Botswana. En als hij op het kind van vrienden moet passen lijkt dat eerst ook op een drama uit te lopen. In de hilarische finale van het programma maakt Kees duidelijk dat zijn parttime baan als leraar ook de nodige problemen geeft.

Met de Groeten Uit Maaiveld Tour reisde Acda en de Munnik de afgelopen maanden langs alle grote theaterpodia van Nederland. Tijdens de concerten passeerden niet alleen nummers van het gelijknamige album de revue, maar werden ook oude bekenden als Niet Of Nooit Geweest, Het Regent Zonnestralen en Lena gespeeld. Het concert in het Oude Luxor Theater in Rotterdam is opgenomen en verschijnt 26 mei onder de titel Groeten Uit Maaiveld Live op DVD.

Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachten-wisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak. Wat is er voor moois te doen voorbij de Ondergrens? Op naar De Bovengrens. Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen, waarom en waar het heen gaat. Een avond onder vrienden. Meanderend over wat vragen. Hij gaat verhalen vertellen. Hij zal dus veel aan het woord zijn. Maar dat kent u wel van hem. Zo'n avond die voelt als een heerlijke maaltijd met vrienden. Hield hij maar nooit op.